Kultúra

Heti premierek

Június 2-től a mozikban.

Ezen a héten jön az X-Men eredettörténete, visszatér a kungfuzó panda, jön egy Arany Medve-díjra jelölt szerb-bosnyák szerelmi dráma, és a legkisebbeknek Bogyó és Babóca újabb kalandjai.

Bogyó és Babóca – 13 új mese

Bogyó és Babóca 13 új kalanddal várja a lelkes közönséget. Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány immár barátokként fedezik fel az őket körülvevő világot. A kedves rövid mesék a legkisebbek számára érthetően közvetítenek olyan értékeket, mint az önzetlenség, türelem, kitartás és a természet szeretete.

Bogyó, Babóca és új barátaik bejárják az erdőket, mezőket, vizeket, és ezúttal egy léghajóval még az eget is meghódítják, s közben segítenek mindenkinek, akivel útjuk során összetalálkoznak.

 

Kung Fu Panda 2.

Pónak teljesült az álma: ő lett a Sárkányharcos. Együtt védi a Béke Völgyét barátaival és mestertársaival, az Őrjöngő Ötössel: Tigrissel, Daruval, Sáskával, Viperával és Majommal. Ám Po új élete veszélybe kerül, mivel felbukkan egy félelmetes gonosztevő, aki egy titkos, kivédhetetlen fegyverrel akarja meghódítani Kínát és elpusztítani a kungfut. Póra és az Őrjöngő Ötösre hárul a feladat, hogy keresztülutazzák Kínát, szembenézzenek a fenyegetéssel, és legyőzzék azt. De hogy semmisíthet meg Po egy olyan fegyvert, ami képes megsemmisíteni a kung fut? A múltjába kell néznie, és fel kell tárnia eredetének rejtélyes titkait – csak így lesz képes felszabadítani magában azt az erőt, amelyre szüksége lesz a sikerhez.

 

Úton

Miután alkoholizmusa miatt kirúgják jelenlegi munkahelyéről, Amar egy muszlim közösségben vállal jól fizető munkát, távol kedvesétől. Amikor Luna meglátogatja, rá kell ébrednie, hogy Amar megváltozott, a konzervatív vallás rabjává vált. Az Arany Medve-díjas Szerelmem, Szarajevó rendezője, Jasmila Zbanic új filmje egy szerelmespárról.

 

X-Men – Az elsők

A hatvanas évek Amerikájában járunk. Két különös, tehetséges fiatalember összebarátkozik. Az egyik angol arisztokrata, a másik Kelet-Európából menekült, Auschwitzot túlélt zsidó. Barátságuk alapja, hogy mindkettőjük különös tudást fedez fel magában: az egyik olvassa és irányítja az emberek gondolatait, a másik uralkodik a fémek fölött. Képességeik más hasonló mutánsok körébe sodorják őket, és ők állnak élére annak a közös harcnak, amelyet az emberiségre leselkedő óriási veszély elhárítására kezdenek. De a küzdelem őket magukat is eltávolítja egymástól: Magneto és Xavier egymás ellen fordítja földöntúli erejét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik