Kultúra

Alföldi nem mond le

A Nemzeti Színház főigazgatója rendkívüli sajtótájékoztatót tartott.

“Nincs mitől félnem, annak ellenére sem, hogy bizonyos erők kulturális szabadságharcot hirdettek, a pénteki sajtótájékoztatón nem történt verbális nemi erőszak, senkit nem sértettem meg emberi méltóságában. Tiszta lelkiismerettel megyek Réthelyi Miklóshoz” – közölte az igazgató, aki felolvasta a pénteki sajtótájékoztató pontos jegyzőkönyvét és reagált az elmúlt napok (hónapok) eseményeire. A teljes sajtótájékoztató megtekinthető videón a Nemzeti Színház oldalán, itt.

Arról, hogy szó szerint hogyan hangzott el az Alföldi Róbert és Sinkovits Szilvia újságíró közötti szóváltás, a színház oldalán lévő videó mellett a Színház.hu folyamatosan bővülő tudósításában lehet olvasni.

Az összes szóróanyagon piros betűkkel olvasható, hogy az előadást 14 éven felülieknek ajánlják, mondta a főigazgató. Szerinte az előadást egy 12 éves is nyugodtan megnézheti, de egy szót nem fog belőle érteni, mivel Az ember tragédiája nem általános, hanem középiskolában kötelező olvasmány.

“Trágár, obszcén kifejezéseket nem használtam a színpadon. Azt pedig nem tudom, hogy az orális kifejezés mióta számít obszcénnek. A riporternőnek élccel válaszoltam, abban a stílusban, ahogy ő szólt hozzám. Mivel az előadásban nincs szexuális aktus, tulajdonképpen a semmit kívántam az újságírónőnek” – mondta Alföldi, akit korábban a KDNP frakciója “verbális nemi erőszakkal” vádolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik