Kultúra

Ősszel jelenik meg a Jurassic Park írójának utolsó regénye

A Micro című regényt Michael Crichton helyett Richard Preston fejezte be.

A Jurassic Park, Az Androméda-törzs és számos további világsikert aratott regény írója 2008-ban hunyt el. Az orvostudományban is járatos Michael Crichton bestsellereinek témáit tudományos alapossággal dolgozta fel, emiatt a techno-thriller mesterének tartották. Haláláig a Micro kéziratának egyharmad részével készült el.

A HarperCollins kiadó vasárnap jelentette be, hogy novemberre tervezik a regény kiadását. A thriller egy Hawaiin működő biotechnológiai vállalatról szól, szereplői végzett diákok, akik veszélybe kerülnek egy esőerdőben.

Preston nevét leginkább az Ebola vírusról szóló Halálzóna című tényfeltáró riportregény nyomán ismerik az olvasók. A Crichton-regény befejezésére vállalkozó szerző elhunyt kollégája vázlatait, kutatási anyagait és feljegyzéseit használta fel a munkához.

Visszautasíthatatlan ajánlatnak tekintettem a felkérést – fogalmazott Preston, hozzáfűzve, hogy a munkával Crichton nagysága előtt is tisztelegni akart.

Crichton halála előtt elkészült utolsó könyve, a XVII. században játszódó Kalózvizeken című kalandregény két évvel ezelőtt jelent meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik