Kultúra

Scorsese és Lars von Trier közös filmre készülnek

A legendás rendezők The Five Obstructions címmel készítenek közös dokumentumfilmet.

Az amerikai Martin Scorsese és a dán Dogma-iskola alapító Lars von Trier a közelmúltban Cannes-ban jelentették be, hogy közös dokumentumfilmet forgatnak The Five Obstructions (Az öt akadály) címmel.

A projekt von Trier 2003-as, azonos című kísérletén alapul majd, mely a filmkészítés rejtelmeibe avatja be a nézőt öt, tipikusan filmes kihívás bemutatásán illetve leküzdésén keresztül. Az eredeti alkotásban a rendező alkotótársa, Jorgen Leth a The Perfect Human című, 1967-ben készült rövidfilmjét forgatta újra. Az öt új verzió készítése közben von Trier más és más akadályokat gördített Leth elé, az egyikben például csak 12 képkockás jelenetekkel dolgozhatott, a másikat pedig a világ legnyomasztóbb környezetében kellett felvennie.

Von Trier legutóbbi filmje, a Melancholia jelenleg versenyben van az idei Arany Pálma díjért. A rendező szerint „ez az új projekt, hogy feladatokat adunk egymásnak, olyan területre visz el minket, ahova magunktól nem jutnánk el.”

A feldolgozandó filmekről egyelőre nincsenek hírek, bár Scorsesétől leginkább a Taxisofőr remake-jét várná a filmes szaksajtó. Egy biztos csak: a forgatás jövőre indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik