Kultúra

A tévében: Egy pápa, William és Kate, élet melegben és hidegben

Csupa nagybetűs téma: A-csoportos hoki-VB, II. János Pál pápa, élet -90 és +57 fokon, hercegi esküvő és egy dögös thriller.

Ma este kezdődik meg hozzánk szinte felfoghatatlan közelségben, Szlovákiában az A-csoportos hoki-VB, ami azt jelenti, hogy elérhető közelségbe kerültek Kanada, Oroszország, Svédország, Finnország és a többiek mesés játékosai. Aki nem tud kiutazni, a sport TV-ben élvezheti a meccseket, az elsőt rögtön 20:00-től a sport1-en, méghozzá egy Fehéroroszország – Kanadát.

A legjobb hokisok után időjárási szélsőségek jöjjenek, az Élet a hőmérő két végén a Spektrumon olyan helyekre kalauzol, ahol a Földön a leghidegebb és -melegebb van. -90 és +57 fok is alkalmas az életre pár kreatúrának, hogy mindezt hogy és kik tudják megoldani, 21:20-tól kiderül.

A megelőző század egyik legnagyobb hatású és legszimpatikusabb pápája volt, szolgálatának évei alatt sikerült meggyengítenie a Szovjetuniót és az egész keleti blokkot, túlélt legalább egy merényletet – s II. János Pál pápa utolsó, egész életét felidéző szavait lehet leginkább elővenni szorult helyzetünkben („Ne féljetek! Legyetek derűsek!”). Életét kétrészes film dolgozza fel, a Karol – az ember, aki pápa lett (elég suta) című olasz-lengyel film a második világháborús menekülést és ellenállást mutatja be 21:40-től az m1-en.

Mesebeli románc vagy túlértékelt fogyasztásösztönző ürügy? Kate Middleton és Vilmos herceg közelgő frigye (illetőleg a körülötte fortyogó médiaőrület) már kellően feltüzelte itthon is a néptömegeket, hát tessék, aki utólag kapaszkodna fel a vonatra, bepótolhatja a kötelező anyagot – Kate és Vilmos gyorstalpaló William és Kate címmel a „mi történt eddig” témakörben 22:00-tól a Duna TV-n.

Persze vannak, akik a péntek éjjeltől semmi különöset nem várnak, csak egy jó, csavaros, fordulatos, izgalmas thrillert. Nekik való a Suttogások a sötétben a türkiz válltöméses zakók idejéből, 1992-ből. Főszerepben a 90-es évek egyik nagyágyúja, Annabella Sciorra. A történet szerint pszichiátert alakít, akinek egyik paciense brutális történeteket mesél barátjáról, mely történetek visszatérnek a terapeuta rémálmaiban. Kisvártatva megismerkedik egy pilótával, akivel viszonya is lesz – hát nem épp rémálmai ihletője az illető? 22:55, Viasat3.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik