Kultúra

Russell Crowe rendezői székbe ül?

A ’77 című film főszereplője és direktora is lehet egyben a Gladiátor sztárja, ha elvállalja a grandiózusnak ígérkező krimi rendezését.

Russell Crowe évek óta tervezi, hogy végre rendezni kezd. Most úgy tűnik, elérkezett a megfelelő pillanat, és kezébe került az a forgatókönyv, mellyel nekivághat a feladatnak. A ’77 című krimi forgatókönyvét a Szigorúan bizalmas írója, James Ellroy sztorijából David Matthews jegyzi, és két 1974-ben megtörtént esetet kapcsol össze.

Az egyik szál egy megoldatlan los angeles-i rendőrgyilkosság esete, a másik pedig a híres lövöldözés a rendőrök és a hírhedt Szimbion Felszabadítási Hadsereg (Symbionse Liberation Army) között. A baloldali katonai szervezet erőszakos cselekedeteiről volt hírhedt, ők rabolták el a 19 éves, médiacézár örökös Patty Hearst-et, és rávették, hogy üzenetet küldjön arról, hogy beállt közéjük Az eset óriási médiafigyelmet generált, és élőben közvetítették, ahogy 400 rendőr blokád alá vette és szétlőtte a szervezet egyik székhelyét.

Bár Crowe már rendelkezik némi dokumentumfilmes tapasztalattal a Texas és a 60 Odd Hours in Italy című filmjei kapcsán, ez a projekt grandiózus vállalkozásnak tűnik. A Deadline értesülése szerint a színész egyelőre a forgatókönyv legújabb változatára vár, utána hoz majd döntést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik