Kultúra

“Mindenbe beleszólt a hatalom”

Vasvári Csaba, a székesfehérvári Vörösmarty Színház leváltott igazgatója nem érti a helyzetet.

A Népszavának Vasvári Csaba azt is elárulta, hogy villámcsapásként érték a fejlemények, szerinte előzménynek tekinthető, hogy a városvezetés nagyjából a kinevezése óta folyamatosan beleszólt a színház munkájába, bár azt nem határozták meg, milyen színű nadrágban menjen munkába.

“A hatalom és a művészet viszonyában mindig benne van, hogy vannak politikusi elvárások. A beleszóláshoz minden kommunikációs csatornát és módszert igénybe vettek” – nyilatkozta Vasvári Csaba, aki április 27-én távozik a Vörösmarty Színház igazgatói posztjáról.

A 2008-ban kinevezett Vasvári Csaba április 27-én távozik a Vörösmarty Színház igazgatói posztjáról, miután Székesfehérvár közgyűlése visszavonta vezetői megbízatását. Bár az önkormányzat kommunikációs központja közölte, hogy azért döntöttek a leváltásról, mert megrendült a bizalom Vasváriban és szeretnék, hogy az intézmény pénzügyi egyensúlya helyreálljon és ne csökkenjen a nézőszám, a menesztett igazgató – akira színészként még számítanak – nem érti a helyzetet. Ugyanis a polgármester elismerte, hogy a színház szakmai színvonala, az előadások nívója az utóbbi években rengeteget javult, ráadásul az Állami Számvevőszék tavaly kifejezetten pozitívnak minősítette a színház működését, és a legutóbbi fenntartói revízió is elismerően nyilatkozott a teátrum teljesítményéről. OLVASSON TOVÁBB.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik