Kultúra

Idén is lesz Művészetek Völgye

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját július 22. és 31. között, a Balaton-felvidéken lévő Kapolcson és öt társközségében rendezik.

A 21. Művészetek Völgyének 10 napja alatt 60 helyszínen 1200 programon 3500 művész lép majd fel – mondta Márta István, Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet elnöke.

A fesztivál igazgatója a gazdag programok közül kiemelte Szörényi Levente zeneszerző vendégszereplését, aki különböző helyszíneken történeteket mesél majd. – “Természetesen zenéről lesz szó” – tette hozzá Márta István, aki megjegyezte: “Levente nem könnyen mozdul ki”, de vállalta a laza beszélgetéseket a zenéről, művészetéről.

Közlése szerint újdonság lesz a Kaláka együttes zenés, verses irodalmi udvarháza – az együttes teljes tíz napra leköltözik a völgybe -, Palya Bea énekes pedig a idén is a “művészetek hölgyeként” fogadja majd a vendégsereget.

Különlegességnek számít majd a Kovács “Kokó” István, ökölvívó olimpiai bajnok által megszervezendő és levezénylendő Völgyolimpia is, amelyen ismert olimpikonok vesznek részt.

Az idei fesztiválhoz az állam 60 millió forintos támogatással járul hozzá, igen csekélyek viszont a szponzori támogatások. “Magyarországon minden fesztivál esetében legalább 20-50 százalékkal visszaesett a céges szponzoráció. Szenvedünk, hogy a szponzori pénzeket valahogy össze tudjuk szedni – jegyezte meg Márta István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik