Kultúra

Jubileumi Művészetek völgye július végén

Július 23. és augusztus 1. között idén huszadik alkalommal rendezik meg a Művészetek völgyét.

A két év szünet után újra megrendezett Művészetek völgye jubileumi, huszadik alkalommal várja a közönséget július 23. és augusztus 1. között. Idén számos újdonság várja a fesztiválra látogatókat, bevezetik például a Művészetek Hölgye címet, melyet első alkalommal Palya Bea kap meg.

A Monostorapátiban és Taliándörögdön helyet kapó Ütősvölgy házigazdája Rácz Zoltán és az Amadinda ütősegyüttes lesz. Ismét az öcsi kőfejtőben rendezik meg a világzenei fesztivált, olyan vendégekkel, mint Lajkó Félix, a Boban i Marko Markovic Orkestar, David Yengibarjan, a Parno Graszt vagy Nikola Parov. A Völgyjazz fesztivált Kapolcs, a Historikus és egyházzenei fesztivált a Völgy “szakrális helyei” látják vendégül; a monostorapáti sportpályán könnyűzenei koncertek lesznek a Kiscsillag, a Péterfy Bori & Love Band, a PASO és az Irie Maffia részvételével.

Három faluban is jelen lesz a kiállítási szekció fővendége, a budapesti Néprajzi Múzeum, míg a helyi kiállítóhelyek számos kisebb programmal lesznek jelen a fesztiválon.

A Békés Megyei Jókai Színház Pula határában állítja fel ötszáz személyes sátrát, ahol Hobo Circus Hungaricus című előadása és a budapesti Új Színház produkciói is helyet kapnak. Ellátogat a Völgybe a debreceni Csokonai Színház, a Dumaszínház és – egy különleges, helyszínspecifikus előadással – a KoMa Társulat is.

Mint Márta István elmondta, az idén induló Völgyvendég-sorozatban egy-egy határon túli magyar terület képviselőit fogja vendégül látni a fesztivál; első alkalommal a Felvidék mutatkozhat be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik