Kultúra

Lady Gaga szerencsétlen szóhasználata

Lady Gaga bocsánatot kért, miután egy interjúban akaratlanul is megsértette a szellemi fogyatékosokat.

Lady Gaga az NME magazin brit kiadásának adott interjút, amelyben a szupersztárt a plágiumvádakkal kapcsolatban, valamint a klipjeiben látható termékelhelyezésekről és szexuálisan túlfűtött imidzséről is kérdezték.

A Born this way című dal miatt Gagát hónapok óta Madonna Express Yourself-jének koppintásával vádolják. Amikor ez szóba került, az énekesnő könnyekben tört ki és így válaszolt: “Nem vagyok ennyira hülye. Miért így próbálnék sikert elérni egy dallal? Miért gondolnám, hogy nekem mindent szabad? Ez retardáltság.”

Az énekesnő ellentmondásos kijelentését egy brit értelmi fogyatékosokkal foglalkozó szervezet képviselője is kommentálta: “Szerencsétlen szóhasználat, főként olyasvalakitől, aki ilyen nagy befolyással bír.”

Az esetet követően Lady Gaga nyilatkozatban kért elnézést a megjegyzéséért. “Úgy gondolom, hogy amit én csinálok, azzal éppen a szerelem és elfogadás határait próbálom kitágítani. Elnézést, hogy meggondolatlanul beszéltem. Üzenem bárkinek, akit megsérthettem, hogy abszolút nem volt szándékos.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik