Kultúra

Jude Law és Uma Thurman a cannes-i zsűriben

A szervezők reményei szerint a meghívott zsűritagok jelenléte emeli majd a seregszemle fényét.

A szervezők kedden jelentették be, hogy a két színész is részt vesz a Robert DeNiro által vezetett testület munkájában a május 11-én kezdődő fesztiválon, amelyre árnyékot vetnek a gazdasági válság miatt elmaradó kulturális támogatások. A szervezők reményei szerint a meghívott zsűritagok jelenléte emeli majd a seregszemle fényét.

A versenyben szereplő filmekről döntő testületben Law, Thurman és DeNiro mellett helyet kap még Martina Gusman argentin színésznő, Linn Ullmann norvég író – Liv Ullmann és Ingmar Bergman lánya -. Olivier Assayas francia, Mahamat Saleh Haroun csádi, valamint Johnny To hongkongi rendező és Nan Szun-si (Nansun Shi) kínai producer.

Az idei fesztivál legnagyobb várakozással kísért filmjei között szerepel Terrence Malick új filmje, a The Tree of Life című alkotás, amelyben Brad Pitt és Sean Penn látható. A legjobbnak járó Arany Pálma-díjért versenyez Pedro Almodóvar El piel que habito (A bőr, amelyben élek) és Lars von Trier Melancholia című filmje is.

Magyarországról Till Attila Csicska című rövidfilmje és a The Other Side of Sleep (Az álom másik oldala) című koprodukció kapott meghívást a mustra Quinzaine des réalisateurs (Rendezők kéthete) elnevezésű programjába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik