Kultúra

Rajzfilm hozott rekordot Amerikában

Az idei legnagyobb hétvégi mozibevétellel, 40 millió dollárral (7,4 milliárd forinttal) debütált a Rio című animációs mese az észak-amerikai kasszasikerlista csúcsán.

A Rio című animáció, amelyet a magyar mozik április 21-től játszanak majd, egy elkényeztetett papagájról szól, aki minden óvatossága ellenére belekeveredik a riói karnevál forgatagába, és kalandjai során rádöbben, hogy a kényelmes életnél többet jelentenek a barátok és a repülés izgalma.

A péntektől vasárnapig a Rio nagyjából kétmillió dollárral húzott el az év eddigi legmagasabb premierhétvégi jegybevételét produkáló Rango eredményétől.

Az ugyancsak pénteken a mozikba került Sikoly 4 című horrorkomédiára 19,3 millió dollárért (3,6 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők, így ez a film lett a második legnézettebb. (A korábbi epizódok jóval nagyobb érdeklődés mellett mutatkoztak be.)

Az első öt legnépszerűbb film közé a Hopp című, animációval kevert játékfilm (11,2 millió dollár), a Soul Surfer című szörfös filmdráma (7,4 millió dollár), valamint a Hanna – Gyilkos természet című thriller (7,3 millió dollár) jutott még be a hétvégi boxoffice-listán.

Robert Redford színész-rendező Abraham Lincoln elleni merényletről forgatott The Conspirator című történelmi munkája a kilencedik helyen végzett 3,9 millió dolláros (726 millió forint) jegyeladással. Redford négy éve először ült ismét a rendezői székben. Drámájának központjába a gyilkosságért elítélt Mary Surratt történetét állította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik