Kultúra

Óriási bukás a Walt Disney új filmje

A legtöbb bevételt A Föld inváziója - Csata: Los Angeles hozta a hétvégén Amerikában. Az Anyát a Marsra csúnyán leszerepelt.

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles című scifire a film premier-hétvégéjén mintegy 35,6 millió dollár értékben vettek jegyet a tengerentúlon.

Sokan nézték a már a magyar mozikban is bemutatott Rango című western-animációt: 22,6 millió dolláros bevételével ez a film lett a második az összesített listán. A Csata: Los Angeles mellett premierfilm lett a hétvége harmadik legnépszerűbb filmje, a 14 millió dollárt hozó A lány és a farkas is, amely a klasszikus mese, a Piroska és a farkas újraértelmezése Amanda Seyfried főszereplésével.

A hétvége azonban nem a fenti mozik sikere, hanem a Walt Disney Pictures legújabb 3D-s animációjának csúfos bukása miatt érdekes. Az Anyát a Marsra 150 millió dollárból készült, de már első hétvégéjén is mindössze 6,91 milliót volt képes visszahozni ebből, ez pedig már most az egyik legnagyobb filmes bukást vetíti előre (a 3D-s filmek között pedig nyilvánvalóan a legnagyobbat). A Hír24 lesújtó kritikája a filmről elolvasható itt.

A tavalyi év hasonló időszakához képest az előző hétvégén 13%-kal kevesebb ember választotta hétvégi programjának a mozilátogatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik