Kultúra

“Földöntúli” rockkal emlékeznek Gagarinra

Különleges zenei duettel tisztelgett az űrben szolgálatot teljesítő Cady Coleman asztronauta és Ian Anderson, a Jethro Tull zenekar tagja.

Különleges zenei duettel tisztelgett a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) szolgálatot teljesítő Cady Coleman asztronauta és Ian Anderson, a Jethro Tull zenekar tagja Jurij Gagarin ötven évvel ezelőtti űrutazása előtt.

Az űrállomáson dolgozó Coleman szólamát már a múlt héten rögzítették a Föld felszínétől mintegy 350 kilométerrel lévő ISS fedélzetén, míg Anderson oroszországi turnéján, Permben játszotta el a rá eső részt, majd a két felvételt összeillesztették – tudatta az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA.

“Ma Ian Anderson és én Jurij Gagarin ötven évvel ezelőtti bátor utazása előtt tisztelgünk” – emelte ki videoüzenetében Coleman.

Jurij Gagarin 1961. április 12-én az első emberként repült az űrbe. Az asztronauta és a Jethro Tull zenésze a Bourrée című számból játszott el részletet közös erőfeszítéssel. Az együttes ezt a dalt is előadta 1969-es turnéján, abban az évben, amikor Neil Armstrong a Holdra lépett.

Íme Coleman és Anderson közös duettje:

És az eredeti Jethro Tull-felvétel 1969-ből:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik