Kultúra

Milliárdokat kaszált az izgága kaméleon

A Rango című westernhangulatú animációs film vonzotta a legtöbb mozinézőt hétvégén Amerikában.
Kapcsolódó cikkek

A Rango 38 millió dolláros (7,4 milliárd forintos) hétvégi bevétellel hódította meg az észak-amerikai kasszasikerlista csúcsát. (Kritikánkat a filmről itt lehet elolvasni.)

A produkció Gore Verbinskinek, A Karib-tenger kalózai rendezőjének első animációs filmje. A produkció George Lucas Industrial Light and Magic stúdiójából került ki, amely korábban még nem készített animációs játékfilmet.

Az elemzők szerint a Rango főhősének, egy izgága kaméleonnak a hangját kölcsönző Johnny Depp és Verbinski neve komoly súllyal esett a latba, amikor a nézők filmet választottak a hét végén.

A boxoffice-lista második helyét a Matt Damon és Emily Blunt szereplésével forgatott Sorsügynökség című thriller foglalta el 20,9 millió dolláros (négymilliárd forintos) jegyeladással. Harmadiknak Alex Pettyfer és Vanessa Hudgens fantáziafilmje, A szép szörnyeteg tornázta fel magát. A Szépség és a szörnyeteg meséjének modern változatára 10,1 millió dollárért (kétmilliárd forintért) keltek el jegyek péntektől vasárnapig.

A négy Oscar-díjat elnyert A király beszéde továbbra is tartja magát a tíz legnagyobb nézettségű film mezőnyében: ezúttal a hetedik helyet szerezte meg 6,5 millió dollárral (1,2 milliárd forinttal).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik