Kultúra

Magyar irodalom New Yorkban – ingyen?

Ötvenezer példányban jelentetné meg kortárs magyar szerzők angolra fordított műveit New Yorkban a Megint Nobel Alapítvány.

A TimeBoombs című kiadványt a tervek szerint ajándékként kapnák kézhez az érdeklődők könyvesboltokban, múzeumokban, színházakban vagy könyvtárakban, amennyiben valamilyen kulturális szolgáltatást vagy terméket – könyvet, színházjegyet, belépőt – vásárolnak.

Mártonyi Zoltán alapító szerint a 2011 júliusában megjelenő TimeBoombs sikerét garantálhatja, hogy az általa 2007-ben megjelentetett, “megint nyugat” című folyóirat harmincezres példányszámával és kitűnő szerzőgárdájával lelkes sajtó- és közönség visszhangot váltott ki.

Mártonyi Zoltán kiemelte, a Megint Nobel Alapítvány célja, hogy ismét legyen magyar költő, író vagy kutató, aki Magyarországon folytatott tevékenységéért kapja meg a Nobel-díjat. A közhasznú szervezet szeretné maga mellé állítani azokat, “akik egy művelt, képzett, innovatív Magyarországban gondolkodnak, ahol a szellemi vagy technikai alkotások, újítások rendkívül magas hozzáadott értéket tartalmaznak és ennek révén ugrásszerűen növelik évről évre a GDP-t.” – áll az alapítvány közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik