Kultúra

Eddig 117-szer jelentették fel a VV 4-et

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség január 7-i kezdeményezése hatásos volt, hiszen azóta a valóságshow-t érintő panaszok száma megháromszorozódott.

A legtöbb beadvány a médiatörvény kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezéseinek megsértését kifogásolta.

Az Index információi szerint nem valószínű, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság egy nagy összegű bírságot szabna ki az RTL Klubra, hiszen az eddigi gyakorlat az, hogy minden egyes, bebizonyosodott szabálysértés után külön-külön büntet a médiahatóság.

Mivel a sok panasz miatt egyelőre a novemberi adások felülvizsgálata folyik, az első ítéletekre csak két-három hét múlva kerülhet sor.

A 18-as karikával a Cool TV-n adott BeleValóVilág ellen a NMHH-hoz eddig még nem érkezett feljelentés. A Cool TV egyébként a román médiahatóság alá tartozik, amely saját hatáskörben már vizsgálódik egy az adással kapcsolatos törvénysértés gyanúja miatt.

Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója a valóságshow minden adását összeveti a médiatörvénnyel, viszont mivel a törvény helyenként nem fogalmaz egyértelműen, sokszor csak a jogértelmezés dönt arról, mi lesz törvénysértő.

A vezérigazgató – az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség ellenkampányára utalva – korábban azt is elmondta, nem tudnak mit kezdeni azokkal a kritikákkal, amelyek nem a szabályozás felől közelítenek, hanem egy értékrendet kérnek számon a műsortól.

AJÁNLOTT LINK:
Már 117 feljelentésnél tart a Való Világ (Index.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik