Kultúra

A VV miatt bombázzák panaszokkal a Médiahatóságot

Napi 5-10 panasz érkezik. Az általános hatósági ellenőrzés eredménye január végére várható.

Eddig összesen 65 panasz érkezett a médiahatósághoz az RTL Klub legújabb valóságshow-ja miatt.

Az [origo] kérdésére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság képviselője még egy január 12-i sajtótájékoztatón azt mondta, napi 5-10 beadvány érkezik, többnyire a kiskorúak védelmére vonatkozó szabályok vélt megsértése miatt.

A médiahatóság képviselője összehasonlításként közölte, hogy 2009-ben volt olyan negyedév, amikor az összes hazai tévé- és rádiócsatorna műsoraival szemben tizennégy panasz érkezett.

A beadványok nagy száma miatt az NMHH még december 15-én a valóságshow általános hatósági ellenőrzése mellett döntött, ennek eredménye január végére várható, akkor derül majd ki, hogy az RTL Klub megsértette-e a hatályos médiatörvényt, és ha igen, mekkora bírságot kap.

Az Index szerint a feljelentések számának növekedésében közrejátszhat az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) által készített, letölthető formanyomtatvány, amelynek segítségével a nézők egyszerűen és gyorsan tudnak panaszt tenni a Való Világ miatt.

Az IKSZ célja, hogy az RTL Klub helyett egy olyan adó kapjon frekvenciát, amely “jobban növeli a gyermekvállalási kedvet”.

AJÁNLOTT LINK:
65 panasz érkezett a médiahatósághoz a Való Világ miatt (origo.hu)
Naponta ötször jelentik fel a Való Világot (Index.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik