Kultúra

A tévében: paródiafilmek, növények, Steven Seagal

Ma a remekművek és top szórakoztatás mellett kivételesen arra is kitérünk, mit nem szabad megnézni a tévében, holott igen csábítónak tűnik.

19:40-kor zölden indítunk ma, a Spektrum Nagy ötletek kis bolygónknak sorozata a növények jó tulajdonságait sorolja fel (csendesek, nem ugrálnak stb.), és az ökoszisztémában betöltött szerepük méltatása mellett arról is szó esik majd, mit tegyünk, ha az egész Föld le lesz már betonozva.

Beindult a fociszezon, és ma este a jelenlegi legjobb magyar játékos, a klubjában is meghatározó szerepet betöltő Dzsudzsák Balázs bizonyíthatja be, hogy, ahogy mondani szokták, „jól muzsikál a nemzetközi porondon” is. „A pettyes 90 perces útjára” 20:40-kor indul, reméljük, Balázs mellett „nem sok sót nyalnak” a védők, és a csatár minél többször „kipókhálózza” a kapu sarkait, miután az egész védelem a kapussal az élen „kapitulált”. A PSV Eindhoven Európa Ligabeli ellenfele a Lille lesz, a meccs pedig a Story4-en követhető figyelemmel.

A filmek terén ma csehül állunk, jóllehet számos csapda leselkedik ránk: filmek, melyekről azt gondolnánk, hogy ejha, de a legkevésbé sem. Ilyen az azért elég kínos című Feltépett szerb sebek is az m1-en, melyben hiába játszik Michael Madsen, az egész csak egy hiteltelen B-akciófilm olyan alkotóktól, akik hallottak valamit harangozni a jugoszláv polgárháborúról. A csapda elkerülése érdekében 21:40-kor ne kapcsoljanak az m1-re.

Amúgy is 21:25-től már az RTL Klubot nézi mindenki, aki némi humorra és kikapcsolódásra vágyik, hisz ott akkor kezdődik a Száguldó erőd, a méltán hírneves Úszó erőd folytatása(!), ahol Steven Seagal fekete öltönyben Samuel Beckett-monológokat ad elő, és commedia dell’arte jeleneteket is prezentál – vagy csak maszkszerűen merev arccal gyilkolászik? Azt hiszem, az utóbbi, de lehet, hogy tévedek.Sírva könyörgök, nézzenek mást.

Figyelem, aki jó filmet akar látni, a TV2-re kapcsol pontban 21:30-kor, amikor is a Papás-mamás című Hugh Laurie-vígjáték kezdődik, a humorra nemcsak a főszereplő Dr. House a garancia, hanem Rowan „Mr. Bean” Atkinson is, és a bab-ház párosításon túl az író-rendező Ben Elton is, akinek a varázslatos Fekete Vipera-sorozat epizódjait is köszönhetjük. Jóféle angol humor, szétolvad a szájban, mint a brit marhasült.

Én szóltam.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik