Kultúra

Gagát lenyomta egy másik Lady

A hétfői Grammy-díjátadón összesen 5 díjat gyűjtött be, ezzel Lady Gagát is megelőzte a Lady Antebellum trió.

Az 53. Grammy-díjátadót a Los Angeles-i Staples Centerben tartották február 13-án. Az eseményre természetesen hivatalos volt az amerikai zeneipar krémje, köztük olyan világhírű művészek is, mint Mick Jagger, Barbara Streisand és Bob Dylan. A világsztárok élőben is felléptek a díjátadó pódiumán, Jagger ráadásul idén először.

5 jelölését váltotta díjra, és ezzel toronymagasan az amerikai zeneipar legjobbja lett a Lady Antebellum country trió, ami a Need You Now lemezzel és címadó dalával tarolt.

A nashville-i banda ezzel maga mögé utasította Lady Gagát, Jay-Z-t és John Legend soulénekest is, akik egyaránt 3-3 arany gramofonnal térhettek haza.

Eminem, aki a díjátadó előtt 10 Grammy-jelöléssel büszkélkedhetett, ebből mindössze kettőt váltott díjra: egyet a legjobb rapalbumért, egyet a legjobb rapszámért kapott. A legjobb rockszámért Neil Youngot díjazták, aki az Angry World című számért életében először vehetett át szobrocskát.

A szervezők nem fukarkodtak a meglepetésekkel: Lady Gaga például egy tojásból bújt elő a Born This Way performanszán, s a televíziónézők tízmilliói által figyelemmel kísért műsor Bruno Mars szereplése alatt fekete-fehérre váltott.

AJÁNLOTT LINKEK:

Nézze meg itt a jelöltek és a díjazottak teljes listáját (grammy.com)
Tudjon meg még többet a Grammy-díj történetéről (wikipedia.hu)

Lady Gaga a Grammy-díjátadóján adja elő a Born This Way című számot:

Katy Perry a február 13-ai Grammy-díjkiosztón:


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik