Kultúra

Woody Allen-filmmel nyílik a Cannes-i Filmfesztivál

A francia first ladyt is felvonultató Midnight in Paris (Éjfél Párizsban) lesz a májusi Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje.

A versenyen kívül bemutatandó romantikus komédiát, amelynek főbb szerepeiben Owen Wilsont, Rachel McAdamst, Marion Cotillard-t, Kathy Batest és Adrien Brody-t láthatja a közönség, május 11-én mutatják majd be Cannes-ban és Franciaország-szerte.

A Midnight in Paris egy franciaországi úton lévő amerikai család történetét meséli el. A tavaly forgatott filmben egy kisebb szerepben debütál színésznőként – múzeumi tárlatvezetőt alakítva – a francia elnök felesége, a szupermodellből lett énekesnő, Carla Bruni-Sarkozy.

A 75 éves Woody Allen visszatérő vendége a Cannes-i Filmfesztiválnak, ahol tavaly versenyen kívül mutatták be You Will Meet a Tall Dark Stranger (Találkozni fogsz egy magas, fekete idegennel) című filmjét.

A május 11. és 22. között megrendezendő idei fesztivál zsűrielnöke Robert De Niro lesz. A versenyprogramban szereplő alkotások listáját április közepén hozzák nyilvánosságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik