Kultúra

Feloszlott a White Stripes

A Seven Nation Army valószínűleg örök klasszikus marad. A szétválás okairól a tagok nem mondtak többet.

A Jack és Meg White alkotta rockduó hivatalos weboldalán közölte a White Stripes feloszlásának hírét. A White Stripes nem készít több lemezt és nem lép többet színpadra, áll a közleményben, az okokról azonban szűkszavúan nyilatkozik, a legfőbb indok az, hogy “megőrizzék, ami szép és különleges volt a zenekarban”.

A zenekar nem zárja ki, hogy eddig nem hallott felvételek még nyilvánosságra kerülnek a jövőben.

A White Stripest a kilencvenes évek végén alapította Detroitban a gitáros-énekes Jack White és a dobos Meg White, akiket 1996-tól 2000-ig házastársi viszony fűzött egybe.

Az együttes hat lemeze közül az első 1999-ben jelent meg, közülük legtöbben a 2003-as Elephant című albumot tartják a legjobbnak.

“Kezdetben a duót az új rockforradalom zenekarai közé sorolták, ám a White Stripes hamar lerázta magáról a címkét, és rövidesen már az egész világ elismerte Jack White öntörvényű zseni mivoltát, aki lemezről lemezre megújulva mutatja meg, hogy a duó egyértelműen az új évezred egyik legfontosabb zenekara.”, írja a White Stripesról a Quart.hu zenei portál.

A formáció tehát mindössze egy dobból és egy gitárból állt, a duó teljesítménye a minimál hangszerelés adta sajátos hangzásvilággal és Jack White improvizatív gitárjátékával élőben nyilvánult meg igazán, sikerükhöz ugyanakkor ötletes videóklipjeik is hozzájárulhattak, ezekből mutatunk most be kettőt:

Talán a legnagyobb sláger, a Seven Nation Army:

A népszerű és híres LEGO-s videóklip:

AJÁNLOTT LINK:
Feloszlott a White Stripes (Quart.hu)
A White Stripes weboldala

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik