Kultúra

Milliókat érő lemez a White Stripestól

Egy ritka lemezért 11 ezer fontot, vagyis több mint 3 millió forintot fizetett ki a zenekar egy rajongója.

A napokban adták el minden idők legdrágább White Stripes-lemezét, a szuper-ritka vinylért 11 ezer fontot, vagyis több mint 3 millió forintot fizetett ki a zenekar egy rajongója.

A White Stripes a kilencvenes évek végén a Lafayette Blues című számát adta ki kislemezen, ez volt a zenekar második single-je annak idején. A lemez elkészülte után a borító nem érkezett meg időben a nyomdából, ám Jack White-ék nem akartak várni a tokokra, ezért 15 példányt saját kézzel festettek meg, majd egy 1998-as detroiti koncerten 5 dollárért elosztogatták őket.

A 15 kézzel festett borító azóta már igazi relikviának számít, 2003-ban 500 fontot fizettek az egyikért, 2004-ben 1700 dollárt, most pedig 11 ezer fontot is megért valakinek a ritkaság.

Állítólag ennél is van értékesebb Jack White-kiadvány, mikor az énekes zenei pályafutása elején kárpitosként dolgozott, volt egy The Upholsterers (jelentése: Kárpitosok) nevű zenekara. Egy alkalommal felvettek egy EP-t, amelyet száz példányban sokszorosítottak, és White azokba a bútorokba rejtette el őket, amelyeket ő maga készített, és adott el. A lemezekből állítólag még soha egyetlen darab sem bukkant fel, pedig ma már hatalmas értéket képviselnének.

Ajánlott cikk:
Milliókat érő lemez a White Stripestól (EST.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik