Kultúra

Állítólag a Pink Floydnál is jobb – heti koncertajánló

A héten: posztmodern-avantgárd jazzmetál Szegeden, zajok a szomszédból az A38-on, és a Pink Floydnál is jobb Pink Floyd-show az Arénában. Többek között.

KAYO DOT (USA)
Szeged, Garabonciás, február 1. 21h

A Kayo Dotban minden megvan, amit az ún. művészi zenékre vágyó közönség akarhat: a New York-i zenekar avantgárd és posztmodern, jazzes és metálos, progresszív és klasszikus, na meg persze experimentális, és rengeteg neves kiadónál dolgozott már a Hydra Headtől a Tzadikig. A szegedi fellépés előtt a csapat saját oldalági leszármazottja, a Tartar Lamb II zenél, valamint Jeremiah Cymerman is bemutat egy félórás kísérleti művet.

Belépő: 1000 Ft
Kayo Dot a Myspace-en

ACCEPT (D)
Budapest, Club 202, február 2. 19h

Accept Udo Dirkschneider nélkül? Egyszer már tett egy ilyen kísérletet Németország leghíresebb heavy metal zenekara, amelyet a speed metal megalkotójaként is jegyzünk, de nem jött be nekik. Nemrégiben azonban még egyszer megpróbálták a dolgot, és ezúttal sikerrel jártak: új énekesükkel, Mark Tornillóval egy príma albumot készítettek Blood of the Nations címen, és hogy a rajongók öröme teljes legyen, most be is mutatják Budapesten az anyagot. Előzenekar a Steelwing.

Belépő: elővételben 5900, a koncert napján 6900 Ft

FENNESZ (A)
Budapest, A38 Hajó, február 3. 20h

Sosem volt még ilyen aktuális az A38 osztrák zenekarokat bemutató Noises from the Neighborhood (Zajok a szomszédból) sorozatának neve, csütörtökön ugyanis sógorék világhírű ambient és zajművésze, Christian Fennesz lép fel a rendszeresen jelentkező rendezvény keretében Budapesten. A hangképeit notebookkal és gitárral festő előadó mellett az osztrák-magyar Hautzinger-Pándi-Sőrés-Tóth Quartet, valamint Tigrics is játszik.

Belépő: elővételben 1500, a koncert napján 2000 Ft
Fennesz a Myspace-en

LEE SCRATCH PERRY (JAM)
Budapest, Dürer-kert, február 4. 20h

Lee Scratch Perryt ismerhetjük Bob Marley mentoraként, a dub szülőatyjaként, vagy egyszerűen egy mókás és hóbortos (mondhatni, kedvesen őrült) bácsiként is, de egy fix: mindegyik minőségében csak szeretni lehet. Ezúttal régi tanítványa 66. születésnapja alkalmából érkezik hozzánk, és elő is adja összes közös számukat, az előzenekarkodó Kingston Cruisers pedig egyenesen Bob Marley-műsorral készül, mégpedig instrumentálissal, amihez a közönségnek kell majd énekelni.

Belépő: elővételben 4500, a koncert napján 5500 Ft
Lee Perry a Myspace-en

THE AUSTRALIAN PINK FLOYD SHOW
Papp László Budapest Sportaréna, február 4. 20h

ABBA-, Led Zeppelin- és Queen-show-k tömkelege után a Pink Floyd előtt tisztelgő szuperprodukció is Budapestre jön. Természetesen ez is a világ legjobb show-ja, továbbá majdnem olyan jó, sőt a Daily Mail szerint jobb is, mint az eredeti, és persze kvadrofon hangzásra, valamint szédületes, lézeres, 3D-s látványvilágra is lehet számítani, röpke két és fél órában. A műsor pedig naná, hogy a legendás brit zenekar legnagyobb slágereiből lett összeválogatva.

Belépő: 8900-18 900 Ft


NEW IDEA SOCIETY (USA), ÓRIÁS
Budapest, A38 Hajó, február 4. 21h

Az Óriás legutóbb már egymagában is meglepően nagy közönséget vonzott az A38-ra, ezúttal pedig egy amerikai zenekar társaságában áll a hajó színpadára, úgyhogy pláne nagy bulira lehet számítani. A New Idea Societyben Cave In és ex-Convegre tagok is nyomulnak, a csapat pedig már a Foo Fighters-szel is turnézott, de ha ez még mindig nem volna elég, lesz Kollaps és Grand Mexican Warlock is.

Belépő: 1000 Ft
New Idea Society a Myspace-en

BAGOLYKÖPET FESZTIVÁL
Budapest, Fogasház, február 4. 21h

Bobafett és Bobakrome második közös lemezét, a Bagolyköpetet már mi is méltattuk, úgyhogy nem mulaszthatjuk el a lemezbemutató koncert ajánlását sem – főleg annak fényében, hogy élőben a két fazon még a lemezes teljesítményére is simán rá tud ígérni. A dicső kilencvenes évek legkomolyabb összejöveteleit hűen idéző buliban Zomblaze-től a Hentesekig egy csomó másik fellépő is felbukkan majd.

Belépő: 800 Ft

DARKEST HOUR (USA)
Budapest, Dürer-kert, február 6. 19h

Rendes évi magyarországi koncertjét celebrálja a dallamos göteborgi death metalt a hardcore-ral az elsők közt keverő Darkest Hour vasárnap a Dürerben. A barátságosan vérmesnek ígérkező bulin a circle pitek és más talajgyakorlatok kivitelezését három másik banda, a kanadai Protest the Hero, az amerikai Born of Osiris és a norvég Purified in Blood is támogatja.

Belépő: elővételben 4500/5200, a helyszínen 5900 Ft
Darkest Hour a Myspace-en

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik