Kultúra

Párizsban a Szépművészeti Múzeum remekművei

A tavalyi londoni bemutató után január 26-tól Párizsban mutatkozik be a Szépművészeti Múzeum.

A francia főváros egyik leglátogatottabb kiállítóhelyén, a Pinacoth`eque de Paris-ban a Szépművészeti gyűjteményének alapjául szolgáló, a magyar állam által 1870-ben megvásárolt Esterházy-kollekció ötven festményével találkozhat a francia nagyközönség.

A kiállításon – amely hazánk egyik fontos nemzetközi bemutatkozása Magyarország európai elnöksége alatt – többek között Raffaello, Tintoretto és Veronese munkáit lehet majd megnézni, egészen május végéig.

A Pinacothèque de Paris, a francia főváros egyik leglátogatottabb kiállítóhelye, 2003-ban nyílt meg. A megnövekedett látogatószám miatt nemrég megnagyobbították, a magyar múzeum párizsi bemutatkozó tárlata épp a most nyíló új épületrész avatókiállítása lesz.

A Szépművészeti Múzeumnak a párizsi kiállítás rövid időn belül a negyedik jelentős nemzetközi szereplése lesz. Az utóbbi másfél évben a bécsi Kunsthistorisches Museummal közösen Tokióban és Kiotóban, a múlt év nyarán a moszkvai Puskin Múzeumban, ősszel pedig a londoni Royal Academyn láthatta a nagyközönség a budapesti múzeum remekműveit. A külföldi tárlatokon eddig csaknem egymillióan találkozhattak a budapesti intézmény remekműveivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik