Kultúra

Az Arany Málna-díj nagy esélyesei

Az Alkonyat vámpírsorozat legutóbbi epizódja, a Napfogyatkozás, valamint Az utolsó léghajlító című film kapta a legtöbb jelölést az Arany Málna-díjra.
Kapcsolódó cikkek

A tavalyi év legrosszabb produkcióinak járó Arany Málna rövidített listáira a két film egyaránt kilenc jelöléssel került fel, mindketten a legrosszabb film címéért is “versenyeznek”.

A legrosszabb filmnek járó Arany Málnára esélyes még a Jennifer Aniston főszereplésével készült Exférj újratöltve, a Szex és New York második része, valamint az Alkonyat paródiája, a Vámpíros film.

A legrosszabb női főszereplő kategóriájában jelölték Kristen Stewartot, az Alkonyat-filmek Belláját, Jennifer Anistont, Miley Cyrus tinisztárt és közösen a Szex és New York négy főszereplőjét, Sarah Jessica Parkert, Cynthia Nixont, Kim Cattrallt, valamint Kristin Davist. Rajtuk kívül még Megan Fox gazdagodhat Arany Málnával.

A női mellékszereplők között három Oscar-díjas színésznő is “megszégyenülhet”, Chert a Díva, Liza Minnellit a Szex és New York 2, Barbra Streisandot az Utódomra ütök című filmekben nyújtott alakításáért büntették Arany Málna-jelöléssel. Arany Málna-díjat kaphat még Jessica Alba (Utódomra ütök és Valentin-nap), illetve Nicola Pelz Az utolsó léghajlítóból.

A férfiak mezőnyében lesújtó ítélet született az Alkonyat főszereplőiről, a legrosszabbak közé került Robert Pattinson és Taylor Lautner, a sorozat vámpírja, illetve vérfarkasa is. A jelöltek között szerepel még Gerard Butler az Exférj újratöltve című filmben nyújtott alakításáért és Ashton Kutcher is a Bérgyilkosék, valamint a Valentin-nap című filmekért. A legrosszabb férfi főszereplő kategóriájában az ötödik jelölt Jack Black, aki Gulliverként nem nyújtott megfelelő alakítást.

A férfi mellékszereplők mezőnyében Az utolsó léghajlító szereplői viszik a pálmát, a Gettómilliomosból megismert Dev Patel mellett Jackson Rathbone is jelölést kapott. Utóbbit az Alkonyat harmadik részében nyújtott alakításáért is büntetnék. A férfi mellékszereplők kategóriájában George Lopez, Rob Schneider és Billy Ray Cyrus is diadalmaskodhat, így előfordulhat, hogy apa és lánya egyszerre kap Arany Málnát.

A legrosszabb rendezőnek járó Arany Málnára esélyesek között van a Jason Friedberg-Aaron Seltzer páros a Vámpíros filmért, Michael Patrick King a Szex és New York második részéért, M. Night Shyamalan Az utolsó léghajlítóért, David Slade az Alkonyat-sorozat harmadik epizódjáért, valamint Sylvester Stallone, aki A feláldozhatókkal ugyan szép sikereket ért el, de úgy tűnik, még így sem úszhatta meg a jelölést.

Az Arany Málna-díjakat hagyományosan egy nappal az Oscar-gála előtt, idén február 26-án osztják ki. A díjazottak általában távollétükkel tüntetnek, de tavaly Sandra Bullock átvette a neki járó díjat. Vigasztalhatta, hogy következő nap a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-szobrocskával gazdagodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik