Kultúra

Forró teával várják a nézőket a fűtetlen színházban

Nincs fűtés a budapesti Katona József Színházban, de az előadások nem maradnak el.

Nincs fűtés a budapesti Katona József Színházban, és ez az állapot akár egy hétig is eltarthat, de az előadásokat minden körülmények között megtartják – mondta az intézmény ügyvezető igazgatója vasárnap az MTI-nek. Vasárnap reggel a kéményseprő vállalat és az V. kerületi városüzemeltetési kft. munkatársai a Petőfi Sándor utcai épületben megállapították, hogy a gáztüzelésű központi kémény több helyen lyukas, használata tilos, életveszélyes, ki kell cserélni. A munkálatok várhatóan 7 napig tartanak, ez idő alatt nem lesz fűtés sem a színházban, sem az épület mintegy 30 lakásában, ami hozzávetőleg száz lakót érint – mondta Mattyasovszky Bence.

A színház jövő pénteken mutatja be Moliere A mizantróp című darabját, a jövő hét próbahét, szerdán főpróba, a színészeknek reggel, este próbálniuk kellene, de máris érezhetően csökken a hőmérséklet az épületben – tette hozzá a színház vezetője, aki azonban azt is elmondta: a szakmai vezetéssel egyeztetett álláspont egyelőre az, hogy előadás nem maradhat el.

A művészek akár pulóverben, kabátban is megtartják az előadásokat, a kollégák forró teát fognak osztani azoknak, akik ilyen körülmények között is kitartanak a színház mellett. Természetesen, aki szeretné visszaváltani a jegyét az megteheti, de ezekkel a kérdésekkel kapcsolatos végleges döntéseket a jövő hét közepén kell majd meghoznia a színház vezetésének – mondta Mattyasovszky Bence.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik