Kultúra

Névtelen rohadékok a bloggerek?

Az Echo TV Korrektúra című műsorában Bayer Zsolt publicista, valamint a Magyar Hírlap újságírói az internet ellenőrizhetetlenségének káros hatásairól értekeztek.

“Beteg a világ”, kiáltott fel például kétségbeesetten Boros Bánk Levente politológus amiatt, hogy az emberek egyre nagyobb része tévé és rádió helyett blogokból jut információkhoz. A műsorban felhozott példa az volt, hogy az Egyesült Államok közvéleményének 40%-a részesíti előnyben a blogokat, és csak 30%-a tájékozódik hírportálokon.

“A leggyávább, névtelenségbe burkolózó rohadékok blogolás címén frankón azt írnak, amit akarnak… Lezsidóznak, lebuziznak, lealkoholistáznak valami álnév mögött. Százezrek olvassák naponta… Az egész internet maga A Bábel tornya, ez nekem mély meggyőződésem… Milyen alapon, ki és hol döntötte egyébként el, hogy az internet egy ilyen szent tehén, egy fétis, amihez nem lehet hozzányúlni, hogy minden beteg lelkű, pszichopata állat oda azt írogathasson, amit akar? Ezt ki és hol döntötte el?”, fakadt ki a Magyar Hírlap oldalán sokáig blogot vezető Bayer Zsolt újságíró, publicista.

“Miért tulajdonítunk ekkora jelentőséget a blognak? Hogy juthattunk el egy olyan pontra, ahol egy névtelen blogolónak a véleményére akár egy percet is vesztegetünk? Beteg a világ” – fogalmazott Boros Bánk Levente politológus.

A keresztény Európa szent értékeit védelmező televíziós beszélgetés az alábbi videóban tekinthető meg:

AJÁNLOTT LINK:

Fülkeforradalmárok: így ekézték a bloggereket Bayerék

(168Óra)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik