Kultúra

Népítélet: Inkább tények, mint kreált drámák

Továbbra sincs igazán húzónév, telibe trafáló tévéműsorunk, így mindenki abból főz, ami van.

Mivel a fikciós műsorok gyengélkednek, nem meglepő, hogy a múlt héten a Tények lett a legnépszerűbb műsor a maga 1,74 milliós nézettségével (tehát már 1,8 milliós műsor sem volt, ami elég ritka), mégpedig a január 11-i adás, amelyben tán a Zuschlag-per volt a legizgalmasabb anyag. Ezt az indokot támaszthatja alá az is, hogy a műsor közvetlen szomszédait (Ezek megőrültek!, Aktív) már 6-700 000 emberrel kevesebb nézte, tehát a nézők nem beragadtak, hanem a tényekre voltak kíváncsiak.

A ValóVilág 4 két legsikeresebb adása immár nem érte el az 1,7 milliós nézettséget, így is a 3.-4. helyet foglalják el – pedig a műsor most kezd izgalmasabb lenni, a lakók lassan levedlik elsődleges maszkjaikat, szerepeiket, egyre fájóbb lesz a külvilág hiánya, egyre többen sírják el magukat, egyre többen szorulnak érzelmi támogatásra, a műsorkészítők pedig minden eszközzel élezik a személyes konfliktusokat. Innentől már csak a leglelketlenebbek tudnak nevetni a látottakon, aki pedig továbbra is figyeli az eseményeket, óhatatlanul is állást foglal, érzelmileg azonosul – kivéve persze a műsorvezetőket, akik iróniával, távolságtartással figyelik az eseményeket, ami most már egyre visszásabban veszi ki magát. Ne tessék élcelődni azokon, akik miatt érkezik a fizetés, s akik most már tényleg kezdenek tisztába jönni azzal, mibe is csöppentek.

A legsikeresebb játékfilm az RTL Klubon vetített Nemzetbiztonság Bt. lett 1,3 millió nézővel, a köztévé legnézettebb adása pedig a konzervanyagokból összeállított Üdítő a maga 766 ezres táborával csak a 27. – elég sovány eredmény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik