Kultúra

Népítélet: VV4, VV4, VV4, VV4

Ha nincs ló, jó a szamár is, azaz az év végén főnixmadárként éledt újjá a VV4.

Nem is olyan rég a ValóVilág bírálatában tettünk egy megjegyzést a jövőt illetően „ha az RTL Klub továbbra is profin vágva, tálalva kínálja ugyanezt, megfűszerezve némi testiséggel, és a marketinget is megnyomja, tán végül Árpa Attila is megadhatja a feloldozást”. Másutt pedig így vélekedtünk „A ValóVilág immár nem ugyanaz, mint volt, nem azonosulható karakterek, hanem női és férfihormonokkal teli biotartályok (váltakozó mennyiségű szilikonnal és zselével) élik bekamerázott életüket – aki erre fogékony, az nem elégszik meg a kora esti szemérmes változattal, annak a késő éjszakai verzió kell, amit tán már nem is tévén, hanem a neten néz másnap.” A két állítás közül az első látszik beigazolódni: miután véget értek a tehetségkutatók, a VV4 az egyedüli műsor, ami lázba hozza a nézőket.

Alátámasztja mindezt az is, hogy az év utolsó hetében a műsor négy epizódja lett a legnézettebb négy program (közülük kettő 2 millió feletti nézőszámmal), a 40 milliós játszma legsikeresebb adása 1,5 milliós nézettséggel csak nyolcadik, így az év vége az RTL Klubé volt.

Ha mindehhez hozzávesszük, hogy az időközben elindult Ezek megőrültek! új folyama igazi, metróalagút mélységű trash-sztárokkal, mint Geronazzo „Fantomas” Mária, Fekete Pákó, Delhussa Gjon, akkor kijelenthetjük, hogy 2011 a magyar kereskedelmi televíziózásban eddig nem látott, új vertikumokat nyit meg. Az internet, a bulvársajtó által kitermelt antisztárok paradicsoma jön el, azaz ma már nem valami kimagaslót kell nyújtani a népszerűségért (persze ez nem az a népszerűség, inkább nézettség), hanem valami teljesen alávalót.

És tényleg, akik rendszeresen őrjöngnek a valóságshow-k betiltásáért, akik folyamatosan hozzászólnak a fórumokban, írják a kommentjeiket a különböző idiotikus műsorok ellen – azok nézik őket, azok tudják róluk a legtöbbet. A gyűlölet sikeres médiastratégiává vált.

További jó tévézést!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik