Kultúra

John Lennon szeretné a Facebookot

"Nem miattam ment szét a Beatles" - állítja John Lennon özvegye, Yoko Ono.

Yoko Ono visszaemlékezése a a Daily Mailben jelent meg. Az írás magyar nyelvű összefoglalója a Kultúrpart.hu oldalon olvasható.

Az avantgárd művész Yoko Ono azt mondja, már nem emlékszik a pillanatra, amikor a galériájában találkozott John Lennonnal. A zenekar feloszlásáért az egész világ őt okolta, de ebből semmi nem igaz, hiszen a Beatles tagjai nagyon erős személyiségű férfiak voltak, neki, egy nőnek nem lett volna ereje felbontani az ő szövetségüket. “Azért váltak szét, mert érezték, hogy a Beatlesnek vége van.”

Az özvegy 1933-ban született Japánban tehetős család gyermekeként, hiszen nagyapja a japán császár leszármazottja volt. 12 éves korában azonban, a Tokiót ért bombatámadáskor mindent elveszítettek, és már az ételért is koldulniuk kellett. “Láttam, hogy az emberek és családok mi mindenen mennek keresztül egy háború alatt. Ezért is küzdöttem és küzdök egész életemben a békéért.”

Ono elmondta azt is, hogy 1973-ban férje, John Lennon és ő külön éltek, és Paul McCartney volt az, aki megmentette a házasságukat.

Arról, hogy milyen életet élne most az 1980. december 8-án meggyilkolt Beatles-alapító pacifista-zenész-képzőművész Lennon, özvegye ezt mondta:

“Ha John ma élne, kedvelné a Facebookot. Örömmel élne a mai világban. Rajongana az internetért és a Twitterért. Egész nap kommentelne, üzengetne és véleményezne mindent. Biztos vagyok benne, hogy még 70 évesen is tudni akarna mindenről, ami a világban történik.”

A Yoko Ono-interjú magyar nyelvű összefoglalója elolvasható itt.

AJÁNLOTT LINK:
Nem miattam ment szét a Beatles
(Kultúrpart)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik