Kultúra

Magyar film is versenyben az új európai filmfesztiválon

Kocsis Ágnes Pál Adrienn-je is meghívást kapott a szombaton kezdődő Les Arcs Európai Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába.

A Les Arcs Európai Filmfesztivált két, a környékről származó fiatal filmes hívta életre tavaly. A megmérettetésen 12 európai alkotás versenyez a Kristály Nyíl elnevezésű fődíjért.

A 2000 méter magasan található Les Arcs a világ egyik legkülönlegesebb, komoly infrastruktúrával ellátott síterepe. A francia Alpok síparadicsomában második alkalommal rendezik meg december 11. és 18. között az egyetlen olyan európai seregszemlét, amelyen kizárólag európai filmeket vetítenek.

Kocsis Ágnes Cannes-ban, Rigában, Zürichben és Moszkvában is díjazott Pál Adrienn című filmje mellett a versenyben mutatják be többek között a San Sebastian-i Fesztivál brit győztesének, Peter Mullannak a Neds című alkotását, a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjra Spanyolország által nevezett También la Iluvia (Még az eső is) című filmet Iciar Bollain rendezésében, valamint a szintén spanyol Fernando Trueba animációs filmjét, a Chico & Ritát.

A francia szervezők nem titkolják: a rendezvénnyel elsősorban az európai filmeseket kívánják segíteni abban, hogy alkotásaik minél nagyobb és szélesebb nemzetközi rétegekhez eljuthassanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik