Kultúra

Újra összeáll a Mission

A nyolcvanas-kilencvenes évek legendás brit gothic rock csapata jövő októberben egy londoni koncerttel ünnepli megalakulásuk 25. évfordulóját.

Egyelőre nem tudni, hogy a londoni, még pontosabban brixtoni O2 Academybe 2011. október 22-re lefoglalt koncert egyszeri alkalom lesz-e, vagy lesz folytatás, például egy brit és európai turnéval.

A slicingupeyeballs zenei blog beszámolója szerint a születésnapi koncerten a Mission három eredeti tagja, Wayne Hussey (ének, gitár), Simon Hinkler (gitár) és Craig Adams (basszusgitár) lesz színpadon, a dobos Mick Brown viszont nem vállalta a szereplést.

A Mission legutóbb 2008 márciusában lépett színpadra, és több búcsúkoncertet adott. Hussey azóta szólóban dolgozott, készített egy stúdióalbumot (Bare), turnézott, és többször is fellépett Budapesten egyetlen gitárral (A38, Alcatraz). Idén év elején megjelent egy válogatáslemez Dum Dum Bullet címmel ki nem adott demókkal, illetve a God Is a Bullet című albumról lemaradt dalokkal.

Az 1986-ban alapított Mission zenéjét sajátos, magával ragadó gitárhangzás, katartikus szövegek, a frontember Hussey kissé teátrális, melankolikus éneke jellemezte.

A Mission már 1987-ben, a híres readingi rockfesztiválon főzenekar volt. Második albumukat, a Childrent John Paul Jones, a Led Zeppelin basszusgitárosa jegyezte producerként. A Children a brit albumlista második helyéig jutott, a következő albumok, a Carved In Sand, majd a Neverland, a Blue és az Aura szintén nagy siker volt.

A Mission titkáról Hussey 1994-ben önkritikusan ezt írta: “Különleges érzékünk volt a melodrámához. Sohasem próbáltunk olyat csinálni, ami innovatív lett volna”.

Aztán új idők jöttek, a lendület alábbhagyott, a zenei közeg is más lett. A 2007-es God Is A Bullet lett a Mission búcsúalbuma – vagy talán mégse?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik