Kultúra

Népítélet: inkább a pénz, mint a hormontartályok

A múlt hét televíziós nézettségi kérdése az volt, hogy két újonnan induló műsor, a 40 milliós játszma, illetve a ValóVilág közül melyik lesz kelendőbb.

A hét legnézettebb műsorai közül az X-faktor és a Megasztár emelkedik ki, közülük is az előbbi a népszerűbb, elég sokkal, nagyjából félmillió nézővel többen választották a szombati tehetségkutató a péntekinél. Úgy látszik, a verseny és a slágerek kombinációja megunhatatlan – stresszoldó és mulatozás egyben, a siker és vigalom csodás kevercse.

A Barátok közt állócsillaga alig mozdul, a sorozat a harmadik, és rögtön a negyedik helyen található a 40 milliós játszma. 1,7 milliós táborával megelőzi a híradóműsorokat, a legsikeresebb heti filmet, a Madagaszkár 2-t, és a Jóban Rosszban-t is.

Ehhez képest a ValóVilág legsikeresebb, szombati epizódja is csak a 16., még az Árva angyal mexikói sorozat és a Mr. és Mrs. Smith is megelőzte. A ValóVilág immár nem ugyanaz, mint volt, nem azonosulható karakterek, hanem női és férfihormonokkal teli biotartályok (váltakozó mennyiségű szilikonnal és zselével) élik bekamerázott életüket – aki erre fogékony, az nem elégszik meg a kora esti szemérmes változattal, annak a késő éjszakai verzió kell, amit tán már nem is tévén, hanem a neten néz másnap. Kitart-e vajon a VV még 5-6 hónapig?
A 40 milliós játszma esetében is az a kérdés, meddig lesz vonzó a bankjegyropogtatás, de itt legalább a tét kiül az arcokra, dráma van, lehet cöcögni, amikor a két rendőrlány kiesik az első kérdésnél, mert nem ismeri a korhely szó jelentését, lehet izgulni a fiatal párért, amikor kapnak egy kérdést valahonnan az őskori 90-es évek idejéből.

De nincs még lefutva ez a verseny.
A párbaj folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik