Kultúra

Zombik, volt nagykövetek és egyéb állatfajták a tévében

Ma a nagy átalakulások és változások napja van, erre koncentrálunk meglehetősen egy időzónára fókuszáló ajánlónkban is.

Mivel is indítsuk napot, mint egy jó kis személycserével? A vicces az, hogy a Discovery Channel szerint ez a világ egyik legrosszabb állása – Piszkos munkák sorozatban azt nézhetjük végig, ahogy Mike zombivá lesz egy maszkmester kezei között. Hogy tényleg ez olyan szörnyű lenne? 9:00-tól lesz időnk gondolkozni rajta.

12 órával később térünk ugyanis csak vissza a tévéhez, a Filmmúzeumon az N. N. A halál angyala ugyanis este 21:00-kor kezdődik. A napokban emlegetett Herskó János egy másik remek filmjéről van szó, egy pszichológus épp nemzedéki sorozatot készít, amikor az első rész műsorba kerülésekor elterjed a férfi halálhíre. Soha jobb alkalmat, hogy meglássa, mit gondolnak róla a többiek. Ám a történet groteszk fordulatot vesz egy idő után. A főszerepben Gábor Miklóst láthatjuk, de kisebb szerepeket is olyan színészek játsszanak, mint Mensáros László, Bara Margit.

21:20 és 25 között három műsor közül is választhatunk, legelőször történelemrajongó diákok, és russzofóbiások örülhetnek, az m2-n ugyanis Kun Miklós volt magyarországi szovjet nagykövetekkel beszélgetett a Birodalmi helytartók című filmben, melynek érdekessége Jurij Csenakov megszólalása, aki ott volt, amikor Rákosinak 1953-ban Moszkvába kellett repülnie, mert leváltották.
Ugyancsak 21:20-kor kezdődik az RTL Klubon a Durr, durr és csók című film Robert Downey jr.-ral a főszerepben Shane Black első rendezésében, aki addig a Ragadozó, a Halálos fegyver széria forgatókönyveit írta többek közt. Ahogy a cím is jelzi, izgalom és komédia is várható.
21:25-től ugyanez akció nélkül, a TV2-n a nagy verseny jegyében az Egy bébiszitter naplóját nézhetjük meg, a középosztálybeli Scarlett Johansson rándul át kicsit a felső tízezer gyereklakosztályaiba. Lányoknak kötelező.

Utolsó blokkunk a későn fekvőknek/igen korán kelőknek szól 1:25-től a Filmmúzeum mutatja be az utolsó Bunuel-filmet, A vágy titokzatos tárgyát, melyben főszereplő nőt két teljesen eltérő külsejű nő játssza, köztük a hidegen perzselő tekintetű Carole Bouquet. 1:45-től pedig végre az irodalom elszánt rajongói is megkapják napi adagjukat, a kultúrmissziós lázban égő m1-en a Joseph Conrad, a toll és a hajózás mestere című lengyel dokumentumfilmben a világhírű szerző izgalmas életéről tanulhatunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik