Kultúra

Már az első nap kasszasiker az új Harry Potter-film

Első hétvégi box-office csúcsot dönthet a Harry Potter-sorozat filmjei között A Halál ereklyéi című, pénteken bemutatott film.

A sorozat eddigi legsikeresebb filmje az utóbbi kategóriában a 2005-ben bemutatott Harry Potter és a Tűz serlege című film volt, amely az első hétvégén 102,7 millió dollár (20,55 milliárd forint) bevétellel nyitott.

Ami az első napi forgalmazási adatokat illeti a Halál ereklyéi a filmforgalmazási ranglista ötödik helyét foglalja el, a listavezető az Alkonyat-sorozot második epizódja, az Újhold című film 72,7 millió dollárral (14,55 milliárd forint). A Harry Potter-sorozat filmjei közül a legjobb első napi nézettséget a Harry Potter és a Félvér herceg című film hozta 55,2 millió dollárral (10,67 milliárd forint).

A J.K.Rowling írónő hétkötetes regénysorozatából készült filmek eddig világszerte 5,5 milliárd dollár bevételt hoztak az első film 2001-es bemutatása óta.

A Harry Potter és a Halál ereklyéi, amely vetítésének első estéjén 61,2 millió dollárt (12,25 milliárd forint) hozott az amerikai moziknak, két részben került a mozikba. Észak-Amerikában pénteken mutatták be, a magyar mozikban november 25-én debütál a film 1. része. A 2. részt pedig jövő nyáron láthatják a nézők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik