Kultúra

Bálaszínház és óriás adventi koszorú a szegedi Dóm téren

Csaknem ezer bála szalmából épült színházterem, és hamarosan az óriás adventi koszorú is elkészül az ország legpatinásabb közterén.

A sátorvászonnal fedett ideiglenes színház fűtött, s az embermagasságú falak mellett a nézőtér is szalmabálából készült.

A Dóm Téri Advent a Dél-Alföld legismertebb karácsonyi vására és rendezvénysorozata. Az Ördögszekér tizenegyedik éve szervezi itt adventi programjait. Százötvenezer feletti látogatószámával az esemény a régió meghatározó rendezvényévé vált.

A programok jellegzetessége, hogy a kézművesvásár látogatói számára a téren ropogó tűz teremt meghitt hangulatot – a négy hét alatt csaknem kétszáz mázsa fa fogy el –, s minden adott egy bögre tea vagy forralt bor mellett a jóízű beszélgetésekhez.

A gyermekek számára várhatóan idén is a rejtélyes bálalabirintus lesz a tér legkedveltebb része.

November 26-tól december 22-ig a Bálaszínházban közel száz ingyen megtekinthető kulturális program várja a Dóm térre látogatókat. A négy évnél fiatalabbakat csütörtökönként baba-mesedélutánra várja. Délutánonként mesejátékok lesznek láthatók és hallhatók, este pedig folk, underground, világzenei, és rockbandák zenélnek majd a bálaszínházban. A programsorozat egyik különleges elemeként a Vízöntő, az élő népzene legendás képviselője tizenöt év után lép fel ismét újra Magyarországon

Hamarosan elkészül a téren az ország egyik legnagyobb adventi koszorúja is. A tíz méter átmérőjű, gigantikus méretű koszorú súlya meghaladja az egy tonnát, a négy gyertyáé pedig – melyek közül egyet-egyet minden vasárnap egy neves közéleti személyiség és egy vallási felekezet képviselője gyújt meg – a két mázsát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik