Kultúra

Átadták az MTV Európai Zenei Díjait

46 millió néző szavazata döntött.

Mint ahogy a ceremóniáról és Lady Gaga magyarországi fellépéséről szóló cikkünkben már beszámoltunk, az amerikai énekesnő nyerte a legtöbb, három díjat a Music Television (MTV) Európai Zenei Díjak vasárnapi díjátadó gáláján, emiatt az énekesnő épp zajló budapesti koncertje többször is megszakadt.

Az öt díjra jelölt Lady Gaga végül a legjobb női előadó, a legjobb pop előadó és a legjobb dal (Bad Romance) MTV-trófeáját vette át.

A madridi MTV-gálán a kanadai születésű tinisztár, Justin Bieber lett a legjobb férfi előadó. A friss házas Katy Perry öt jelöléséből egyet kapott meg: a legjobb videóért járó díjat a Californa Gurls-ért. A legjobb rockcsapat az idei Sziget Fesztiválon is sikert aratott Thirty Seconds to Mars lett, a legjobb új előadó MTV-díját Kesha vehette át, a legjobb alternatív csapat az amerikai pop-punk együttes, a Paramore lett.

A legjobb hip-hop előadónak Eminemet választották, aki Brazíliából köszönte meg az elismerést. A legjobb élő előadó díja a Linkin Parké lett. Idén először adták át a Globális Ikon díjat: az elismerésben a Bon Jovi részesült.

A “Free Your Mind”-humanitárius díjat Shakira kapta: a kolumbiai énekesnő hátrányos helyzetű gyerekek oktatásáért kampányol, az idei futball-világbajnokság himnuszából, az általa énekelt Waka Wakából befolyt összeg is a gyerekek alapítványának számláját gyarapította.

A gálán nyertesek végleges listája a nézők szavazatai alapján dől el.

Az idei MTV Európai Zenei Díjak nyerteseinek teljes listája:

Legjobb Női Előadó: Lady Gaga
Legjobb Férfi Előadó: Justin Bieber
Legjobb Dal: Lady Gaga, “Bad Romance”
Legjobb Video: Katy Perry, “California Gurls”
Legjobb Pop Előadó: Lady Gaga
Legjobb Rock: Thirty Seconds to Mars
Legjobb Új Előadó: Ke$ha
Legjobb Alternatív Csapat: Paramore
Legjobb Hip Hop Előadó: Eminem
Legjobb Élő Előadó: Linkin Park
Legjobb World Stage Koncert Előadás: Tokio Hotel
Legjobb Európai Előadó: Marco Mengoni (Olaszország)
MTV Globális Ikon Díj: Bon Jovi
Free Your Mind Humanitárius Díj: Shakira

Ajánlott cikkek:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik