Kultúra

A művészetek szupermarketje Bécsben

Kortárs művészek festményeire, rajzaira, fotóira és más műtárgyakra szakosodott "áruház" ütötte fel tanyáját szerdán Bécsben.
Kapcsolódó cikkek

A “Művészeti Szupermarket” vásárlói 75 alkotó négyezer eredeti műalkotása között böngészhetnek. A vállalkozás alapötlete, hogy mindenki megtalálja az ízlésének és a pénztárcájának megfelelő képet s hogy olyan vevőket is becsalogassanak, akik egy galériába nem mennének el, így közelebb vigyék az emberekhez a művészetet.

A magánemberek mellett kurátorok, művészek és galériavezetők is megfordulnak az árusításokon. Minden alkotótól legkevesebb negyven képet kérnek és azokat négy árkategóriában helyezik el, az 50 euróstól a 299 eurósig (13 ezer 500 – 81 ezer forint).

A több mint tízéves múltra visszatekintő vállalkozás a németországi Marburgból indult, mára Bécs mellett Berlinben, Frankfurtban és Svájcban is rendeznek vásárokat.

A bécsi Mariahilfer Strassén megnyílt árusítóhely is ideiglenes, három hónapig tart nyitva. Tavaly 35 ezren keresték fel és mintegy kétezer alkotás talált gazdára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik