Kultúra

Sorozatgyilkos lett Leonardo DiCaprio

A színész H.H. Holmes amerikai sorozatgyilkos bőrébe bújik.

Egy hírhedt amerikai sorozatgyilkost fog megszemélyesíteni legújabb, The Devil in the White City című filmjében Leonardo DiCaprio. A színész H.H. Holmes amerikai sorozatgyilkos bőrébe bújik, aki a XIX. század végén több tucat nőt ölt meg kegyetlen módon.

A Variety című amerikai magazin szerint a projekt producere is DiCaprio és cége, az Appian Way Production lesz. A forgatás kezdetéről egyelőre nincs információ.

A film alapjául Erik Larson azonos című, valós történeten alapuló regénye szolgál.

H.H. Holmes az 1893-as torontói világkiállítás idején egy gyilkossággal megszerzett épületben titkos hangszigetelt szobákkal, csapóajtókkal és kamrákkal felszerelt hotelt hozott létre. Számos nőt, szállóvendégeit, szeretőit ölte meg a házban, holttestüket különböző, kegyetlen módokon tüntette el.

A rendőrség 1894 novemberében kapta el Bostonban. Holmes huszonhét nő megölését ismerte el, de az áldozatok száma akár a kétszázat is elérheti. A bírósági tárgyalást követően a philadelphiai megyei börtönben felakasztották.

DiCaprio legutóbb Martin Scorsese Viharsziget című pszichothrillerében szerepelt a filmvásznon. Nemsokára pedig Edgar J. Hoover, az FBI első igazgatójának szerepében lesz látható Clint Eastwood készülő életrajzi mozijában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik