Kultúra

Műgyűjtők éjszakája tizenhetedszer

Csütörtök este ismét benépesül a galériás negyed Budapesten.

Csütörtökön immár 17. alkalommal rendezik meg a Műgyűjtők Éjszakáját Budapesten, a Falk Miksa utcában és környékén. Ezúttal is különleges képző- és iparművészeti programokat kínálnak a galériák délután 17 óra és éjfél között, hogy a vizuális művészet rajongói vagy a műfajjal még most ismerkedni kívánók kedvükre válogathassanak az események között.

Pintér Péter, a Pintér Galéria és Aukciósház tulajdonosa a programok közül kiemelte a Moholy-Nagy-tárlatot, egy a geometrikus játékokat művészettel ötvöző kiállítást, egy divatfotó-bemutatót, a zapotec indián szőnyegkiállítást és előadást, valamint felhívta a figyelmet a csaknem húsz kortárs magyar festőművész részvételével zajló beszélgetésre közös tárlatuk kapcsán. Az idén is hozzávetőleg húsz galéria csatlakozott a rendezvényhez, és a képző- és iparművészeti programok mellett zenei és irodalmi rendezvények is szerepelnek majd a kínálatban csütörtök este.

A Műgyűjtők Éjszakájának összes programja ingyenes, részletek a www.mugyujtokejszakaja.hu internetes oldalon olvashatók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik