Kultúra

Take That: 20 állomásos turné Robbie Williamsszel

Tizenöt év szünet után ismét teljes létszámban indul turnéra a kilencvenes évek elejének legsikeresebb brit fiúcsapata.

Az eddig több mint 40 milliós lemezeladást produkáló Take That öt tagja legutóbb 1995-ben turnézott együtt. A csapat az 1996-os feloszlást követően öt évvel ezelőtt újra összeállt, akkor azonban még Robbie Williams nélkül. Társaihoz történt idei visszatérése mögött nyilván az elmúlt időszakban meglehetősen sikertelen szólókarrierje áll.

A csapat tavaly Williams nélkül is rekordokat döntögetett a brit jegypénztáraknál: a 2008-as The Circus című albumukat bemutató turnéra öt óra alatt 600 ezer jegyet adtak el.

“Most ugyanezt szeretnénk, csak éppen Robbie-val együtt” – mondta Mark Owen énekes a keddi londoni sajtókonferencián. A dalszerzésért elsősorban felelős Gary Barlow szerint a jövő évi koncertsorozat igazi nagy stadionturné, látványos esemény lesz.

Az első állomás május 30-án az észak-angliai Sunderland, júliusban pedig európai helyszínek következnek, például Olaszország, Skandinávia és Németország.

Egyelőre nem tudni, meddig marad a Take Thattel a legnagyobb sztár, Robbie Williams; a keddi sajtókonferencián ezzel kapcsolatban nem hangzott el biztos információ. Az viszont nem kétséges, hogy a csapat a turnén előadja majd legnagyobb slágereit, köztük a Back For Goodot vagy a Relight My Fire-t.

A Take That a Beatles után az első zenekar volt, amelyik négy egymást követő slágerlista-vezető kislemezt produkált. Az együttes hamarosan megjelenő új albuma – a címe Progress lesz – a várakozások szerint tarol majd a karácsonyi lemezpiacon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik