Kultúra

Családi mozi Freddie Mercury életéből

A játékfilm nem érinti a néhai popsztár kicsapongó életét, és AIDS-betegségét sem, inkább a zenekaron belüli viszonyokat bontja ki.

A Queen együttes egykori frontembere, Freddi Mercury életét feldolgozó “családi” mozifilmről korábban megtudhattuk, hogy a főszereplőt Sacha Baron Cohen játssza majd, a forgatókönyvet pedig a Frost/Nixon írója, Peter Morgan jegyzi. Most az is kiderült, hogy a forgatókönyvírő kerüli Mercury életének magánéleti részleteit, és inkább arra koncentrál, hogy miként dolgozott a legendás zenekarban, hogyan jött ki zenésztársaival.

“Hogy őszinte legyek, nem akartam egy AIDS-mozit írni. Ez inkább egy családi mozi, ami a zenekaron belüli életről szól. Arról, hogy utálom a családomat, független akarok lenni, de aztán mégis visszatérek” – mondta Morgan.

A forgatókönyv írásában a Queen három élő tagja, Brian May, Roger Taylor és John Deacon is segítettek, a három zenész producerként dolgozik az alkotáson.

“Egyelőre nem tudom, mennyire fog tetszeni nekik, amit írok” – fogalmazott Morgan, aki egyelőre nem mutatta meg a végeredményt a produkció készítőinek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik