Kultúra

Napi tévéajánló – péntek

A péntek délelőttöt ezúttal is töltsük a képernyőtől távol, persze lélekben már a Nagy Lezöttyenésre összpontosítva, alkalmasint elmehetünk új fotelt is venni.
Kapcsolódó cikkek

A lényeg, hogy 15:30-ra érjünk haza (avagy tévéközelbe), ekkor indul ugyanis a Discoveryn a Hogyan készült? sorozat egyik ismételt epizódja. Harminc perc alatt letudhatjuk a repülőcsónak, a vöröshagyma, a 3D fémnyomtatás és a hajlított szekrényajtó genezisének rejtélyét (kíváncsi leszek főleg a vöröshagyma technológiai titkaira).

Csakis azok, akik nyomtatott újságot is olvasnak, már előbb nagy felfedezést tehetnek: a Minden Magyar Sajtótermékbe Olvasói Levelet Írt Már díj tulajdonosa, Del Medico Imre kap arcot jó 40 perc erejéig a Duna TV-n – lehull a lepel korunk egyik utolsó polihisztorának fizimiskája kapcsán (Fényképalbum, 15:05).

Aztán eljön az idő, hogy kemény döntéseket hozzunk. 18:00-kor indul a Sport1-en a Magyarország – San Marino EB-selejtező közvetítése (a meccs maga 19:00-kor kezdődik), ahol jó esetben jó játékot és győzelmet, rosszabb esetben pocsék játékot és győzelmet, még rosszabb esetben jó játékot és döntetlent láthatunk (ha kikapunk, hibáztassák az elbizakodottságomat nyugodtan). Utóbbi kettő közül én az utóbbit választanám, a lelkes amatőrök ellen kiszenvedett arcpirító győzelmeknél nincs kínosabb. Vajon a Huszti-levélnek lesz hatása a játékra? Husztiéra biztosan.

Alig kezdtük ugyanakkor el a meccset, át kell kapcsoljunk az Édesnégyesre (19:10, TV2), elvégre eljött az igazság napja, kiderül, kit választ Cseke Katinka, azt pedig nem lehet kihagyni. A meccs eredményétől függően 21:30 körül két választásunk is van: pontban félkor kezdődik a Viasat3-on az Álomépítők, ez a nagyon szimpatikus, BBC-s recept alapján készülő otthon(át)építő műsor (végre nem celebek feltupírozott mindennapjaival!), öt percre rá pedig az Utolsó előadás az m1-en – Robert Altman utolsó filmje öregesen elégikus, a nagyszerű Meryl Streep a Mamma Miához hasonlóan dalra fakad, csak most épp a country szól, de Woody Harrelson is gitárt ragad (és rengeteg sztár lesz látható). Péntek esti film az elmúlásról – belenyugvás és tompa fájdalom lengi be a képernyőt.

De hogy mindig van remény, azt a 23:10-kor a Duna TV-n kezdődő Fél Nelson bizonyítja be, hősei az amerikai átlagiskola Dr. House-aként drogozó tanár (a csodás Ryan Gosling alakításában) és a titkára rájövő, s lassan baráttá váló tanítvány (játssza a szintén nagyszerű Shareeka (azaz Sárika!) Epps).

S ha már remény, romantika, nagy lelepleződések zajlottak a mai napon: egészen hajnali 2:55-ig kell várnunk, de megéri – az mtv2-n A múzsa csókjából kiderül, ki is volt Sárvári Anna, Juhász Gyula reménytelen szerelme (hogy kinek a jóvoltából lett ez a szerelem reménytelen, ne firtassuk), s hogy kinek köszönhetjük minden tizenéves himnuszának, az Anna örök-nek sorait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik