Kultúra

Futurspektív2 – flamand összművészeti fesztivál

Valódi és digitális kortárs művészet Flandriából október 10–19 között Budapesten.

Oda-vissza közel 50 órás autókázást és sok-sok szállodaköltséget spórolhat meg az, aki október 10-e és 19-e között Budapesten a Futurspektiv2 fesztiválra látogat. Ennyi mindenképp szükséges ahhoz, hogy Atwerpenben, Bruggében, Gentben, Mechelenben vagy Leuvenben betekintést nyerhessünk Nyugat-Európa egyik legpezsgőbb kulturális alkotóközegébe. Most 9 nap alatt a németalföldi régizenén, a mai könnyűzenén, kortárs táncon és színházon túl a vizuális művészetek és a kortárs flamand irodalom is bemutatkozik fővárosunkban, hogy valóban teljes képet kapjunk a flamand kultúra jelenlegi trendjeiről.

A Futurspektiv2 mottójához híven digitális-közösségi élményben is része lesz azoknak, akik október derekán metróval, vagy a 6-os villamossal szándékoznak valódi-virtuális körutazást tenni Flandriában.

A Flamand Képviselet és Budapest meghatározó művészeti központjai által második ízben életre hívott flamand kortárs művészeti fesztivált – a belga EU-elnökség idején, s alig két és fél hónappal a magyar EU-elnökség előtt rendezik meg.

Programajánló

AJÁNLOTT LINKEK:
A Futurspektív weboldala a részletes programmal

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik