Kultúra

Akciódús családi mozi lesz az Abigélből

32 évvel a híres tévésorozat után Bánfalvy Ági frissebb, mozgalmasabb, érdekesebb, 100 perces mozit készítene Szabó Magda Abigél című regényéből.

A leendő film rendezője, Bánfalvy Ági a tévés adaptációban a főszereplő barátnőjét, Torma Piroskát alakította.

“Készen állok erre a feladatra az amerikai szakmai múlt, színházi tapasztalatok és a színiiskolai tanítás után” – válaszolta az Index.hu kérdésére a leginkább színésznőként ismert Bánfalvy. “Mozifilmben ez az első rendezésem ugyan, de színházi rendezőként már kipróbáltam magam.” Bánfalvy Ági – aki egy színészképzőt is vezet – Los Angelesben a Vízkereszt vagy amit akartok-at rendezte, a Tháliában pedig a Figaro házasságát Rékasi Károllyal a főszerepben. Filmszínészként a Kaméleonban és a Kalandorokban is láthattuk pár éve.

Torma Piroska, a regény intézeti egyenruhás lányalakja Bánfalvy Ági főiskola utáni az első munkáinak egyike volt.

“A főszereplő szemén át követjük, hogy fogadja el a többieket ebben a fájdalmas, örömteli korszakban, a 14-18 évig tartó kamaszkorban”, nyilatkozta a készülő moziról a leendő rendező, hozzátéve, hogy a filmben Vitay Georgina karaktere a legfontosabb: “Nyíregyházától Szabadkáig kutatják majd őt helyi színházakban, drámaiskolákban, hiszen ő kiválasztása pillanatában azonnal sztár lesz” – hangsúlyozta.

A film várható költségvetése 400-450 millió forint lesz. A forgatás 2011 augusztusában kezdődik, a bemutatót 2012-ben tartják. A film hátterében a Bánfalvy stúdió áll, a szerzői jogokat Tasy Gézától, az író hagyatékának kezelőjétől vették meg. A rendező nem feledkezik meg egykori tévéfilmbeli szereplőtársairól, szeretne velük dolgozni az új filmben is: a régi osztályra például most a tanári karban számít.

Ajánlott cikk:
Akciódús családi mozi lesz az Abigélből (Index.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik