Kultúra

Kedden nyílik a világ legnagyobb könyvvására

Az eseményen Magyarország 100 négyzetméteres standdal vesz részt és több alkotó is bemutatkozik.

Kedden délután nyílik a 62. Frankfurti Könyvvásár, a világ legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye. Az eseményen Magyarország 100 négyzetméteres standdal vesz részt és több alkotó is bemutatkozik.

A vasárnapig tartó könyvvásár idei központi témája a könyvkiadásban tapasztalható technológiai fordulat. A várakozások szerint ezúttal még nagyobb hangsúlyt kap a kiadás elektronikus formája.

Az idei rendezvényre több mint száz ország mintegy hétezer kiállítóját várják, a díszvendég ezúttal Argentína, amely hetven íróval képviselteti magát.

A könyvvásár öt napja alatt közel ezer szerző jelenik meg a több mint 2500 rendezvényen.

A stuttgarti magyar intézet szervezésében több magyar alkotó, így Karafiáth Orsolya, Forgó Léda, Kőrösi Zoltán és Dunajcsik Mátyás is bemutatkozik és felolvas a német közönségnek.

Beszélgetést rendeznek Szabó Magda Pilátus (Die Elemente) és Rubin Szilárd Római Egyes (Eine beinahe alltägliche Geschichte) című köteteiről, amelyek idén jelentek meg német kiadásban. Bemutatják még Aknai Tamás Fünfkirchen/Pécs című kötetét is. Lesz Happy hour magyar szerzőkkel és Dalos Györggyel, aki megkapta az idei lipcsei nemzetközi könyvvásár fődíját, az európai népek közötti megértés díját.

Felolvasást tart Fodor Ákos költő, író, műfordító is, aki a Bank Austria Literaris elnevezésű osztrák irodalmi elismerés egyik idei kitüntetettje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik