Kultúra

Pálfi-retro Toszkánában

A luccai filmfesztivál retrospektív programot mutat be Pálfi György mozifilmjeiből. Magyar filmek Londonban, Vancouverben.

Magyar filmrendezőnek szenteli retrospektív programját a luccai filmfesztivál. Pálfi György mindhárom játékfilmje – a Hukkle, a Taxidermia és a Nem vagyok a barátod – látható lesz az október 4-10. között Toszkánában megrendezendő filmünnepen. A számos nemzetközi elismeréssel, köztük az Európai Filmakadémia Fassbinder-díjával (2002) kitüntetett Pálfi a luccai filmfesztivál díszvendége lesz a retrospektív alkalmával.

A nemzetközi közönség további magyar filmeket láthat Londonban és Vancouverben is. A szeptember 29-én kezdődött londoni Raindance filmfesztivál „Best of Europe” című válogatását két magyar alkotás gazdagítja. A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült Köntörfalak című játékfilmet, Dyga Zsombor legutóbbi rendezését és Szimler Bálint Itt vagyok című rövidfilmjét tűzik műsorra a brit fővárosban.

Vancouverben 29. alkalommal veszi kezdetét a nagyszabású nemzetközi filmünnep szeptember 30-án. Ezúttal öt magyar mozgókép, valamint egy magyar részvételű koprodukció kapott meghívást a rangos szemlére. Forgács Péter Hunky Blues, Felméri Cecília Mátyás, Mátyás, Domokos János Palimpeszt, Groó Diana Vespa, Novák András Modell és Marian Crisan Morgen című munkáit láthatja a kanadai közönség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik