Kultúra

Kelet-Európába költözik A hobbit forgatása?

Kelet-Európa is szóba jöhet A hobbit alternatív forgatási helyszínei között - jelentette be Peter Jackson, a film producere.

A kétrészesre tervezett A hobbit mögött álló hollywoodi stúdiók – a New Line, a Warner Bros. és az MGM – kedden jelentették be, hogy “alaptalannak és igazságtalannak” tartják a Jackson ellen indított támadást, és kilátásba helyezték, hogy Új-Zéland helyett más helyszínt keresnek a produkciónak. Ezzel kapcsolatban az Oscar-díjas Kelet-Európát is a lehetséges célpontok között említette.

Az új-zélandi színészképviselet, az NZ Actors Equity a héten állt elő azzal a követeléssel, hogy újratárgyalhassa tagjai minimális szerződési feltételeit, ellenkező esetben A hobbit forgatásának nemzetközi bojkottjával fenyegette meg a film producereit.

A stúdiók egyöntetűen utasították vissza a szakszervezeteknek azt a vádját, hogy A hobbithoz szerződtetett színészekkel igazságtalanul bántak volna.

A Gyűrűk Ura megrendezése után Jackson a trilógia előzményfilmjének szánt A hobbit producereként dolgozott az utóbbi két évben. A csőd szélén egyensúlyozó MGM anyagi problémái miatt azonban egyre hosszabbra nyúlt a film előkészítése, és végül a rendezéssel megbízott Guillermo del Torónak el kellett hagynia a stábot. Az ő kiugrása után a várakozások szerint Jackson rendezi majd A hobbitot is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik