Kultúra

Martin Freeman alakítja a Hobbitot?

Peter Jackson A Gyűrűk Ura előtörténetének főszerepére a brit színészt kérte fel.

Martin Freeman játszhatja Frodo nagybátyját, Bilbo Bagginst Peter Jackson Hobbit-filmjében a brit The Sun napilap értesülése szerint. A színész jelenleg egy 21. századi Sherlock Holmes-sorozatot forgat a BBC-nek, melyben dr. Watsont alakítja. Ám ezt az elkötelezettségét a Jackson mögött álló New Line és MGM stúdiók tiszteletben tartanák, és egy olyan ajánlattal keresték meg, amely figyelembe veszi időbeosztását, így mindkét produkcióban részt tudna venni, az ajánlott összeg pedig hét számjegyű.

A vörös hajú Martin Freemant Ricky Gervais A hivatal című BBC-sorozatában ismerhettük meg, ahol Timet alakította. Ezt követően szerepelt az Ali G Indahouse-ban, majd Arthur Dent figuráját keltette életre a Galaxis útikalauz stopposoknak című kultregény filmes változatában. Szerepet kapott a Konfetti című esküvős vígjátékban, majd a Bűnös viszonyokban Jude Law és Juliette Binoche partnereként, és a „fővárosi rendőr vidékre megy”-típusú, fergeteges Vaskabátokban. Főszerepet alakított Peter Greenaway Rembrandt-filmjében, az Éjjeli őrjáratban, az Álomnőben pedig Gwyneth Paltrow és Penélope Cruz között őrlődött.

A BBC új Sherlock Holmes-sorozata a jelenben játszódik, a karakterek és a helyszín nagyjából ugyanaz, csak a technika és az esetek változtak. Freeman dr. Watson-figurája Afganisztánban járt katonaorvosra módosult.

A BBC új Sherlock című sorozatának előzetese

Ajánlott videó

Olvasói sztorik